6/26/2012

Az elefántokat molesztálni tilos!

Végre kialidtam magamat. Csak egyszer ébredtem arra, hogy egy kisebbfajta,úgy négy centis trópusi ezerlábú sétál a nyakamon. Kivágtam gyorsan a fátylas ágyunkból és durmoltam tovább vagy 9-ig. Itt egyébként korán van sötét, fél 8 felé, és este 10 körül már kérdezte finoman a gazda, hogy nem akarok-e 10 percen belül elhúzni. Azért is érdekes ez nekik, mert akkor nem kell tovább égetni a lámpákat. A dzsungelben és itt a faiszállásoknál is matasötét van. Ez az érdekes erdei hangokkal együtt egészen horrorisztikus tud lenni. Olyan blairwitch prokect-jellege van.ÉS a láthatatlan állatok mellett itt vannak a nagyon is láthatók... Dán család költözött mellénk, most jöttek reklamálni, hogy a failakjukban egy óriási pók ül. Kérdeztem, hogy lefotózták-e, mire a fickó úgy nézett rám, mint egy bolondra. Ja, mikor majd összefosta magát, majd akkor fotózna. És mêg ezekkel akartak bennünket barlangtúrára vinni.Kben holnap reggel megyünk másokkal egésznapos kirándulásra. Na, de a mai napról: DÊélelõtt megint
kenuzni mentünk. Szép barlangos buddhás helyen ereszkedtünk le és elõbb halakat etettünk, majd csorxogáltunk a dzsungeles folyócskán. Ez a túra sajna rövidebb volt, mint a tegnapi, de király kaja is járt vele.Gyümölcsös csirke rizzsel és utána mindenféle gyümölcs.Amíg elkészûlt a kajánk, lubickoltunk a folyóban.Bekiabáltak a vízbe, hogy gyerünk kajálni, és jött a terülj terülj. De így kell nyaralni, nem? Utána zuhany, tiszta ruha (minek is?) és irány a nemzeti park, aminek egy részét egyedül fedeztük fel.Még Kenzo parfümöt is fújtunk, hogy nagyon korrekt legyen a toáletünk.Na, kezdõdõtt a délutáni séta azzal,hogy a háziak megmutattták a rövid utat.Egy sekélyebb részen, combig érõ vízbenkellett átgázolni a folyón, majd séta be a faluba. Megállapíthattuk, hogy a mi helyünk a többihez képest a legtermészetközelibb, a leglevésbé mûmájer,na meg azt is, hogy nem ártana még nappali fényben visszarombolni a patakon keresztül. Annyira féltettem a kamerákat, hogy mikor kiértünk, majdnem leestem a lépcsõrõl a nagy igyekezetben.A Nemzeti Parkban minden kisebb-nagyobb csobogót vízesésnek titilálnak, amire az elsõnél rájöttünk, ahonnan láttuk a másodikat is.Többre nem volt idõnk, mert marha sokat kellett ezekért is menni adzsungelben, ami végre nem volt telepített. Ha az embert letért az útról, tarzannak és jeanne-nek érezhette magát. Fura állathangok, pára, de olyan, hogy mindened cseppfolyós állagú lesz, óriás levelek, pillangók, szóval minden kellék és sok elefántszar, mert ahol mentünk, arra járnak a vadelefántok inmi. SSzerencsére ezúttal eggyel se találkoztunk, nem úgy, mint két éve. Figyelmeztetett egy tábla, hogy tilos õket zavarni.Reméltem, hogy nekik is van táblájuk, hogy tilos embereket agyontaposni.Na.végül leizzadva túléltük a trekkinget, mert hogy ez lett a sétából.A kenzora rákentük a Vape-t, mert megérkeztek a szigonyok is, csak remélem, hogy a maláriát és dengeelázkórokozókat nem nekünk adták tovább. De ezt majd ûgyis megtudjuk.Mikor visszaértünk, már ott volt a dán család, akikkel szövetkezvetán olcsóbban megyünk holnapután szigetezni.Esõmég nem volt (lekopogom).A dzsungelen kívül a pára is elciselhetõ. Fázni nem kell, este egész jó a hô, a vizen nappal is.A hapsi már várja, hogy tûnjek,ezért abbahagyom. Még annyit, hogy Zsuzsa várja a további focieredményeket.Próbálok majd fotókat is feltenni.

6 megjegyzés:

Kuti írta...

na, ez az, ami baromi jó volt többek közt a dzsungelben: koromsötét meg a hangok.
a kenuzás miatt (is) irigyelünk.
Koh Phanganon a bokákra vigyázni, bár Samuin a Bangkok Hospitalban jól varrnak.

zebrina írta...

Most fociszünet van, holnap lesz a spanyol-portugál, holnapután a német-olasz.

sioppeia írta...

Na, mai is lemaradtam rólad... Nagyon tutin írod a blogot, persze egy-két két is jól jönne, mondjuk egy szimpatikus Kingfisherről :-)
További jó élvezkedést!

sioppeia írta...

látod én laptopon nyomom, még sem teljesen érthető, amit püfölök! :-)
ld. két=kép

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Majd egy netcafeban teszek fel képeket. Itt a tableten képtelen vagyok.

anasztazia írta...

Nagyon tetszik a faház!!! Picit hajaz a Mohács-szigeti feelingre:))))